Amb illes, connectades amb la terrassa i fins i tot amb portes de vidre. Cada dia son més els usuaris que aposten per enderrocar els murs que separen la cuina del menjador i així aconseguir espais versàtils, funcionals, càlids i amb segell únic. En aquesta ocasió, t'expliquem fil per randa una tendència que transforma l'aparença de la teva llar i redefineix la manera com interactuem amb els espais: les cuines obertes.

Claus per a una cuina oberta al menjador

Les cuines obertes al menjador ofereixen una sensació d’amplitud i connexió, però per aconseguir aquest efecte amb èxit, cal tenir en compte algunes claus fonamentals. 

 

Distribució intel·ligent

Una distribució intel·ligent de la cuina serà un factor essencial per confeccionar una cuina oberta elegant i funcional: serà cabdal definir i diferenciar amb claredat les zones que integren la sala d’estar, menjador i cuina, sense sacrificar la sensació d’unitat. 

Disposició dels mobles

Disposició dels moble

La disposició dels mobles i plantejar quin ús se’n farà de l’espai són elements clau a tenir en compte. Els mobles de la cuina son l’epicentre de l’espai. Opta per mobiliari a mida que s’adapti als teus gustos i necessitats. I és que a Coblonal sempre apostem per incorporar peces confeccionades a mida que satisfacin les necessitats quotidianes de l’usuari. En un dels nostres projectes, un pis per a dos situat al barri de Sant Gervasi, de Barcelona, vam crear solucions a mida per aprofitar cada racó.   

 

Connexió visual

Per crear una transició harmoniosa entre menjador i cuina, considera la integració de la zona de cocció. Aquesta distribució coherent de l’espai pot aconseguir-se mitjançant la incorporació estratègica d’elements com barres americanes, illes o canvis subtils de nivell.

Afegir un punt de trobada, com la taula del menjador, també serà una jugada intel·ligent per unir aquests dos espais. A Coblonal, apostem per taules que combinen materials com la fusta i el ferro que complementin la cuina sense sobrecarregar l’espai. 

A més, jugar estratègicament amb la il·luminació potenciarà l’aparença visual de l’espai. Des dels paviments fins als mobles, mantenir una paleta de colors i textures que flueixi entre els dos espais contribuirà a la sensació d’unitat. 

I si vols aconseguir la matrícula d’honor, has de saber que la tecnologia juga un paper clau en les cuines modernes. Ja és una tendència incorporar electrodomèstics d’última generació i sistemes de domòtica per mantenir la claredat visual mentre oferim funcionalitats avançades. 

Finalment, si vols vestir a l’última tendència la cuina de casa teva, et recomanem apostar per l’estil industrial, un disseny idoni per a les cuines obertes. Amb la combinació de blanc i fusta s’aconsegueix un aspecte modern, i alhora càlid. Aquest disseny, precisament, l’hem incorporat recentment en un dels nostres últims projectes, un àtic allotjat al carrer Vallcarca, a Barcelona. 

5 exemples de cuines obertes per inspirar-te

Et proposem i et guiem a través de 5 idees i creacions per renovar la teva cuina i les transformacions dutes a terme per l’equip Coblonal per oferir-te una visió panoràmica de les possibilitats existents en el camp de les cuines obertes.

Cuina connectada amb la terrassa urbana

Apostar per aquest tipus de cuina oberta és una opció infal·lible per esprémer la bellesa de les terrasses urbanes i així integrar les àrees d’interior i exterior de manera harmoniosa. Les portes corredisses o finestres panoràmiques ofereixen una transició fluida, creant un espai expansiu perfecte per gaudir, per exemple, de menjars a l’aire lliure. 

Aquesta fórmula de zonificar l’espai va funcionar perfectament al nostre projecte ubicat al barri del Born: un pis que destaca per la seva integració excel·lent entre la cuina, el saló i una terrassa urbana de pel·lícula. Amb una distribució pensada per maximitzar l’ús de la llum natural, aquesta cuina oberta crea una transició elegant entre l’escenari interior i l’exterior.  

Cuina oberta en espais reduïts

Una solució intel·ligent per a espais més petits. Aquest estiu de cuina oberta manté l’essència de la connexió entre zones sense comprometre l’estil ni la funcionalitat. Amb l’ús de mobiliari multifuncional i una il·luminació estratègica, aquesta opció és perfecta per a apartaments o cases amb metratges ajustats. 

Un escenari que ens vam trobar a un dels nostres projectes, un pis per a dos ubicat al barri barceloní de Sant Gervasi. Per contrarestar les mides reduïdes de l’espai, vam plantejar solucions d’emmagatzematge intel·ligents i una integració elegant i perfecta per confeccionar un espai que aprofités al màxim cada centímetre. 

Cuina oberta amb illa central

Si vols disposar d’una cuina funcional, optar per una illa de ben segur que serà una decisió encertada. I és que les illes son la bandera de les cuines obertes. La cuina oberta amb illa és una icona d’elegància i, a nivells pràctics, és excepcional: l’illa actua com a punt focal, oferint una superfície addicional per a l’emmagatzematge i la preparació d’aliments, així com un espai versàtil per esmorzars ràpids i reunions informals. Un espai que afavoreix la circulació, fomenta la interacció social i pot servir com a zona de cuina o bar. 

Aquest plantejament de l’espai ha funcionat a la perfecció al projecte d’un pis situat al cor del barri del Born de Barcelona. Un disseny que, precisament, destaca per la integració d’una illa que actua com a nexe entre la cuina, el menjador i una terrassa urbana de revista. 

Cuina oberta amb portes de vidre

Les cuines obertes amb portes de vidre son una opció que, de ben segur, captiva per la seva elegància i per la flexibilitat que presenta a l’hora d’obrir o tancar l’espai, en funció de les preferències de l’usuari. 

Les portes de vidre, ja siguin portes corredisses o no, aporten una sensació d’amplitud i lluminositat, i creen una transició suau entre la cuina i el saló. En essència, és un estil que planteja una combinació perfecta de privacitat i connexió visual. 

De fet, ho podràs veure plasmat al nostre projecte d’un habitatge entre pinedes, en què les portes de vidre juguen com a element clau per transformar radicalment un espai, i conjugar el disseny contemporani amb la subtilesa del vidre. En definitiva: optar per portes de vidre per separar quan et convingui la cuina del menjador és una elecció idònia per crear un espai vibrant, flexible i acollidor. 

Avantatges d’obrir una cuina al menjador

La llista és dilatada si parlem dels avantatges de les cuines obertes. La connexió entre la cuina i el menjador no només és estèticament agradosa, sinó que també ofereix un bon reguitzell de punts a favor pel que fa a la funcionalitat i practicitat de l’espai. 

La facilitat de la circulació, la creació d’espais socials i, en el cas que l’usuari tingui nens, la possibilitat de supervisar els membres de la família mentre es cuina són només algunes de les moltes raons per optar per aquesta distribució oberta. I és que les cuines obertes aporten una sensació d’amplitud a l’habitatge, fent-lo més acollidor i lleuger. A més les activitats socials flueixen amb naturalitat, permetent que la cuina i el saló es converteixin en punts de trobada. 

Cal destacar que les cuines obertes, a més, permeten un aprofitament òptim de la llum: permeten que la il·luminació banyi tot l’espai, creant una atmosfera càlida i confortable. 

Desavantatges de les cuines obertes al menjador

Evidentment, no és or tot el que lluu. Tot i les seves múltiples virtuts, les cuines obertes també tenen alguns inconvenients. 

Els olors i sorolls de la cuina poden infiltrar-se en altres àmbits. Per resoldre-ho, una bona campana extractora serà essencial. A més, la necessitat de mantenir la netedat constant pot ser un repte. Per això, serà primordial mantenir l’ordre i una correcta organització. 

Si després d’aquesta lectura vols fer un pas endavant i obrir la cuina de casa teva, visita’ns al nostre estudi i t’ajudarem a transformar casa teva en un espai que compleixi a nivell estètic i que millori la teva qualitat de vida. Et convidem a fer clic en els enllaços dels projectes o bé visitar les nostres plataformes socials per conèixer fil per randa la nostra feina i descobrir com podem fer realitat la llar que sempre has desitjat. 

Projectes relacionats

Posts relacionats

To top