Les sales de reunions són un element essencial i imprescindible dins la seu física de qualsevol empresa. I, precisament, l’estètica amb què estiguin dissenyats aquests espais de trobada col·lectiva influeix significativament en la productivitat i el benestar dels treballadors. Entenent la importància d’aquests espais, avui posem sobre la taula solucions innovadores i personalitzades per a les necessitats particulars de la teva empresa i els teu equip perquè puguis plantejar un espai estèticament agradable i funcional.

Disseny i tipus de sales de reunions

En el paradigma empresarial actual, les sales de reunions juguen un paper crucial. I és que, en funció de com estigui plantejat el seu disseny i quin grau de funcionalitat tingui l’espai, poden convertir-se en el motor de la productivitat i la creativitat dins d’una organització. 

Partint d’aquesta premissa bàsica, et presentem cinc tipus de sales de reunions que tota empresa moderna seria interessant que tingués en consideració:

Sales de reunions tradicionals

Aquestes espais estan dissenyats per a allotjar reunions formals. Generalment, inclouen una taula gran i cadires ergonòmiques al voltant. Són perfectes per a juntes directives, presentacions importants i reunions formals amb clients.

Sales de brainstorming

En aquest cas, el plantejament i distribució de l’espai està confeccionat des d’un prisma creatiu, pensat per fomentar la innovació, la col·laboració i la fluïdesa. Sovint inclouen pissarres blanques, panells per a notes adhesives i mobiliari flexible que es pot reconfigurar fàcilment. La informalitat i la paleta de colors que es proposi en aquesta tipologia d’espais inspiren la generació de noves idees.

Sales de conferències

Equipades amb tecnologia avançada, aquestes sales són excel·lents per a videoconferències i presentacions. Per això, és imprescindible que incloguin l’equipament i eines necessàries, com projectors, pantalles grans, sistemes de videotrucada d’alta qualitat i acústica millorada. D’aquesta manera, es garanteix que tots els participants puguin escoltar i ser escoltats amb claredat i nitidesa.

Sales de reunions informals

Aquestes sales ofereixen un ambient més relaxat i còmode. El seu disseny sol incorporar sofàs, cadires còmodes i taules baixes, creant un espai en què els empleats poden tenir reunions informals o sessions de treball col·laboratiu en un entorn més relaxat.

Sales de reunions multifuncionals

Dissenyades per adaptar-se a diverses necessitats i tipus d’activitats. Es caracteritzen per la seva capacitat de transformació ràpida gràcies a un mobiliari flexible i modular. 

Són una opció infal·lible per a empreses que necessiten un espai versàtil que pugui ser utilitzat per a reunions formals, sessions de brainstorming, tallers, presentacions i més. La clau està formular un disseny que permeti modificar l’organització i la configuració del mobiliari fàcilment, incorporant taules plegables, cadires que es puguin apilar i panells mòbils que poden dividir l’espai segons les necessitats del moment.

Amb aquesta flexibilitat, una sala de reunions multifuncional pot servir com a escenari per a allotjar diverses activitats, des de petites reunions de treball fins a grans presentacions o esdeveniments corporatius, maximitzant l’ús eficient de l’espai i proporcionant un entorn adaptatiu i dinàmic. 

Claus per al disseny de sales de reunions modernes

Perquè una sala de reunions sigui veritablement funcional i moderna, ha de complir amb certs criteris que assegurin comoditat, productivitat i adaptabilitat. Després d’anys d’experiència en el disseny d’espais interiors, creiem que aquestes son les claus essencials que ha de garantir una sala de reunions ben equipada: 

Flexibilitat amb mobiliari modular

La flexibilitat és fonamental en el disseny de sales de reunions modernes. El mobiliari modular permet reconfigurar l’espai segons les necessitats del moment. Taules i cadires que es poden moure i reorganitzar fàcilment ajuden a crear un entorn dinàmic. A més, aquest tipus de mobiliari també permet optimitzar l’ús de l’espai, adaptant-lo per a diferents tipus de reunions i activitats.

Tecnologia essencial per a sales de reunions

La integració de tecnologia avançada és indispensable. Això inclou sistemes de videoconferència d’alta qualitat, pantalles interactives, projectors, i solucions de connectivitat sense fils. La tecnologia ha de ser intuïtiva i fàcil d’utilitzar per no interrompre el flux de les reunions. 

En paral·lel, també és essencial comptar amb una infraestructura que suporti aquestes tecnologies, com endolls accessibles i una connexió a internet robusta.

Colors i elements decoratius

L’ús de colors i elements decoratius influeix notòriament en l’atmosfera de la sala. Colors neutres amb tocs vibrants poden estimular la creativitat i mantenir l’atenció. Les plantes, per exemple, son un recurs decoratiu eficaç, i també milloren la qualitat de l’aire i proporcionen un ambient més agradable. 

En essència, és important que la decoració reflecteixi la identitat de l’empresa i sigui coherent amb la seva cultura corporativa.

Comoditat i funcionalitat

La comoditat és essencial per mantenir la productivitat durant les reunions. Cadires ergonòmiques que suportin correctament l’esquena i facilitin una postura adequada són una inversió imprescindible. 

A més, el disseny ha de facilitar la funcionalitat, assegurant que tots els assistents tinguin accés fàcil als recursos necessaris, com connexions elèctriques i de dades.

En essència, doncs, creiem fermament que cada empresa té necessitats úniques, i que el disseny d’una sala de reunions ha de reflectir la seva cultura i objectius. 

Des de sales tradicionals fins a espais àgils i flexibles, t’oferim solucions personalitzades per maximitzar la productivitat i el benestar dels teus empleats. I és que la clau està en dissenyar espais que siguin tan dinàmics com les persones que els usen, integrant flexibilitat, tecnologia, comoditat i una estètica atractiva. 

Contacta’ns per transformar els teus espais de reunió, o bé segueix-nos a les nostres plataformes socials per més idees i inspiració!

Projectes relacionats

Posts relacionats

To top