Interiorisme per a dúplex d´estil industrial a Barcelona

Situat a Barcelona, presentem un habitatge familiar de dues plantes i estil urbà. Amb un total de 134m2 interiors y 45m2 exteriors, aquest dúplex busca potenciar els elements originals dun edifici d’estil industrial combinant-lo amb tons grisos, metalls i mobiliari de fusta de pi.

Una llar contemporània amb una gran zona de dia oberta i una zona de nit formada per dues habitacions individuals que comparteixen un bany complert, una habitació suite amb bany integrat i un espai independent de safareig. A la planta superior, es troba la gran terrassa envoltada per un volum independent amb forma d’hivernacle que comunica directament l’interior de l’habitatge amb les vistes a la ciutat.

Visió general

Aquest habitatge, situat a l’ultima planta d’un edifici barceloní s’ha resdistribuit mantenint alguns dels seus trets característics que ens permeten intuir el seu estil industrial com l’estructura del forjat en volta catalana i les fusteries exteriors metàl.liques. El paviment de fusta de roure natural que anexa la zona de dia amb la zona de nit, ha sigut clau per aportar el caliu necessari a aquest habitatge familiar.

Cuina integrada

La cuina apareix oberta a la sala i completament integrada dins l’espai. Ubicada al centre del pis, dona la benvinguda als qui entren, eliminant la necessitat d’incorporar un rebedor tradicional. 

Aquest disseny permet que la cuina actuï com a punt focal, i potencia els fluxos circulatoris d’aquest habitatge, proporcionant una sensació d’amplitud i continuïtat. 

Pels mobles de la cuina, vam considerar que fossin d’acer inoxidable, per reforçar l’estètica industrial que ressegueix aquest projecte. A més, la disposició  de l’espai permet que els electrodomèstics – com el forn, la nevera i el microones – s’integrin de forma cohesionada dins l’espai. En el seu conjunt, doncs, hem aconseguit evitar la sensació de travessar una cuina convencional per accedir a la zona de sala i menjador.

La cuina presenta un canvi de paviment que conjuga amb la resta d’elements i la sectoritza de la resta. Es tracta d’un porcel.lànic gran format en color gris fosc i punts de color òxid que contrasta amb els detalls de fusta.

Un dels trets característics d’aquesta cuina és l’element dissenyat per a l’extracció de fums. Seguint amb la mateixa materialitat d’acer inoxidable, iclou il.luminació integrada per cuinar còmodament. Al costat dels extractors de fum, hem incorporat una petita vinoteca.

A la dreta d’aquesta composició, per complementar el disseny de l’espai, vam considerar incloure un “arrambador” de xapa metàl·lica amb il·luminació LED integrada. 

L’illa central, equipada amb una placa d’inducció i una aigüera integrada en el mateix acer inoxidable, compta amb un taulell de fusta que actua com una barra que hem il·luminat amb dues làmpades suspeses model Cirio de la marca Santa&Cole i que apareix acompanyada per 4 tamborets model CH58 de la marca Carl Hansen. 

Darrere del volum principal i sota la finestra de fusta de pi, un moble de la mateixa fusta serveix per allotjar tots els utensilis necessaris per a l’esmorzar.

Sala d’estar

Dins d’aquest espai obert, la sala d’estar combina dues disposicions diferents del sofà model Bogart de la marca Casadesús. Aquests dos elements es troben rere un dels finestrons originals i combinen dos tèxtils diferents: una trama de color gris i detalls de pell en color beige.

Trobem també una butaca de disseny model Gilda de la marca Zanotta entapissada en pell de color negre i estructura de fusta natural de noguera. Al centre de la composició i sobre una catifa a mida que recull tots aquests elements, una taula de centre baixa feta a mida amb perfils metàl·lics i un sobre de vidre texturitzat.

La distribució s’organitza al voltant de dos mobles: un de xapa metàl·lica, que sosté el televisor, i un altre amb equipat amb calaixos de fusta de pi. A més, per dotar d’un extra de confort a aquest espai, hem incorporat una xemeneia de gas, que afegeix calidesa.

Per conservar alguns elements originals d’aquest habitatge, vam mantenir les finestres originals de metall, complementant-les amb altres de noves confeccionades a partir de fusta de pi. En el seu conjunt, hem aconseguit que la llum entri a través d’aquestes obertures i inundi l’espai. Aquesta il·luminació provinent de l’exterior queda filtrada per cortines de lli natural en color gris, subjectes amb barres metàl·liques negres. 

A la zona de menjador s’ha apostat per incorporar una prestatgería vintage d’estil industrial i una taula a mida amb un sobre de marbre natural. Les cadires, un model de disseny nòrdic vintage, s’han retapissat mantenint la seva estructura original.

Zona de nit

Suite principal

A través d’una porta corredissa, s’accedeix a la suite principal d’aquest habitatge. És un espai pensat i dissenyat per mantenir la coherència estètica amb la resta de la llar.

A la dreta, situat just davant l’entrada, un mirall de grans dimensions dona la benvinguda a la suite principal. És una peça col·locada estratègicament que, no només és pràctica i funcional, sinó que també ajuda a ampliar visualment l’espai. Just davant d’aquesta peça, es presenta el bany, concebut també per funcionar com un bany de convidats. Per assegurar la privacitat, hem incorporat portes corredisses que sectoritzen la zona de dormitori i del bany. Aquest sistema enginyós permet una gran versatilitat i facilita l’accés a aquest espai sense comprometre la intimitat del dormitori principal. És, en essència, un disseny que endreça els fluxos circulatoris i crea una sensació de continuïtat i privacitat. 

Per donar continuïtat a la resta de l’estança, s’ha incorporat el mateix paviment de fusta natural dins del bany. Destaca el material porcel.lànic amb aigües de diferents tonalitats neutres  i el material ceràmic de color gris marengo que contrasta amb la resta d’elements. Les griferies són en acabat acer inoxidable i el sobre del rentamans és de xapa metàl.lica en color negre. Un gran mirall amb il·luminació integrada dota de lluminositat i amplitud l’espai. Finalment, per acabar de perfilar detalls, també hem incorporat un radiador tovalloler negre per aconseguir un toc contemporani i funcional.

 

 

El vestidor de la suite combina una zona oberta amb una de tancada. Al costat esquerre del llit, hem dissenyat un vestidor vist amb fusta de pi i detalls metàl·lics negres. És un espai dissenyat per oferir una organització adequada de la roba i els accessoris, dotat amb prestatgeries i barres. Així mateix, al costat dret del llit i junt amb el volum de fusta que s’annexa amb el bany, trobem la zona de vestidor tancada.

Finalment, cal afegir que la llum natural juga un paper clau en el disseny de la suite principal. Compta amb dues grans finestres que permeten que la iluminació flueixi lliurement, creant un espai lluminós durant el dia. Les cortines de lli natural en tons grisos filtren la llum i ofereixen privacitat quan és necessari. Aquestes dues finestres, a més, donen accés directe a un balcó privat, un espai exterior que ofereix una entrada de llum natural i una zona tranquil·la per relaxar-se i gaudir de l’aire fresc. 

Habitacions juvenils

Resseguint el passadís, trobem les dues habitacions juvenils, dissenyades per oferir zones funcionals i personalitzades que s’adaptin a les necessitats particulars de dos adolescents. En aquest sentit, cada habitació està pensada per afavorir i acompanyar l’estudi i el descans, armat en un estil coherent i acollidor que s’integra de manera harmoniosa amb el disseny global de la llar. 

Totes dues habitacions compten amb portes de fusta de pi dissenyades amb motllures. I és que la fusta de pi és el material protagonista, i està present en tots els mobles que vesteixen aquests dos espais i la resta del projecte. Aquest ús uniforme de materials crea un ambient coherent i càlid. 

La primera habitació, destaca per la seva funcionalitat. Accedim a aquesta càpsula individual a través d’una porta corredissa que optimitza l’espai i facilita els fluxos circulatoris. El capçal del llit, integrat i fet amb la mateixa fusta de pi predominant en el pis, contribueix a una sensació d’unitat i continuïtat dins de l’habitació. 

Per aconseguir un extra de funcionalitat, les prestatgeries estan equipades amb tires LED que proporcionen una il·luminació suau i agradable, excel·lent per la lectura o els estudis.

Pel que fa a la segona habitació, manté la coherència estètica amb la resta de la llar a través de l’ús de la fusta de pi en els materials i peces de mobiliari que l’equipen. Tot i així, hem considerat incorporar alguns detalls diferencials per aportar una sensació de frescor i jovialitat. En aquest sentit, la segona habitació es tracta d’un espai ben organitzat i combina zones de treball, descans i emmagatzematge eficient. 

Un dels elements clau d’aquesta habitació és el vestidor combinat: té una part oberta, i l’altra tancada. Aquesta divisió facilita l’ordre de la roba i dels accessoris, oferint flexibilitat i funcionalitat. La perfilaria metàl·lica negra, contrasta amb la calidesa de la fusta de pi. 

Un detall d’aquest espai és la cadira de color terracota. És una peça que aporta un toc de color, trencant amb la paleta de colors neutres.

Bany de les habitacions juvenils: funcionalitat amb empremta industrial

Separant les dues habitacions individuals, trobem un bany que també segueix el mateix patró de materials i colors que la resta de l’habitatge. Aquesta zona, està equipada amb un moble de fusta de pi de tres calaixos que proporciona un espai d’emmagatzematge pràctic i coherent amb el disseny plantejat al passadís i les habitacions. 

A més, gràcies al revestiment de les parets, que és de color sorra, hem aconseguit que aquest espai emani confort i calidesa.

La paret frontal de la dutxa està decorada amb peces hexagonals vitrificades en blanc que accentuen la sensació de frescor. Per crear un contrast interessant, les aixetes i el radiador són de color negre, aportant un aire elegant i sofisticat a l’espai. 

Aquest bany, compartit per les dues habitacions juvenils, és una zona dissenyada per conjugar estil i funcionalitat, i oferir totes les comoditats i eines necessàries per a la vida diària i quotidiana de dos adolescents. 

Connexió a la terrassa

Entre la zona dia i la zona de nit apareix el primer element que dona la rebuda a aquesta llar. Tan bon punt accedim a l’habitatge, apareix un volum de fusta de pi que compleix múltiples funcions pràctiques. 

Destaca una incisió que actua com els dos primers graons de l’escala que condueix a la terrassa superior. Amb aquest detall, aconseguim una transició suau i visualment atractiva entre l’entrada i les escales de xapa metàl·lica. 

La incorporació d’aquest volum permet que les escales s’integrin de manera més subtil en l’espai.

A més, aquest volum de fusta també ens ha servit per incorporar-hi una làmpada model Cesta Metàl.lica de la marca Santa & Cole i d’altres elements decoratius.

Conjugar materials industrials com el metall i el vidre amb la calidesa i naturalitat de la fusta, dona com a resultat una transició fluida entre les diferents àrees d’aquest habitatge, que culmina amb una terrassa que estén l’espai habitable cap a l’exterior, i ofereix un refugi addicional per a la família. 

Espai dual interior - exterior

Seguint les escales de xapa metàl·lica, s’accedeix a la terrassa. És una extensió de la zona de dia, i proporciona un espai auxiliar i complementari al propi habitatge. 

Aquest escenari exterior, es presenta com un volum independent de la resta de la llar. Està construïda amb una estructura metàl·lica en negre i grans finestrals que faciliten una connexió directa amb l’exterior, potenciant al màxim l’entrada de llum natural i oferint unes vistes panoràmiques. Es tracta, doncs, d’un plantejament de l’espai pensat per oferir una visió ininterrompuda del paisatge urbà de Barcelona. Estar envoltat d’aquestes vistes permet gaudir de la bellesa de la ciutat des de tots els angles. 

Fotografies per: ©Heidi Cavazos

Tan bon punt s’accedeix a aquesta àrea, a mà dreta apareix la zona de menjador, equipada amb una gran taula de fusta feta a mida, idònia per a menjars i reunions familiars. A l’esquerra, s’ha disposat una petita zona d’estar, equipada amb una butaca i un sofà de lli natural. La il.luminació d’aquesta zona, s’aconsegueix a través de peces decoratives com la làmpada suspesa model Falkland de la marca Artemide.

L’estructura metàl.lica, s’extèn cap a la terrassa exterior creant un fals sostre que hem vestit amb panells de fibra natural que filtren la llum del sol i creen un joc d’ombres interessant.

L’escenari interior de la terrassa està envoltat per una àrea exterior accessible a través de dues portes practicables que obren l’espai. Hem nodrit aquesta zona perimetral amb plantes i vegetació natural.

Pel que fa a la zona d’estar exterior, l’hem equipat amb mobiliari d’exterior en tons neutres i fusta: hem incorporat un joc de dues butaques, una taula de centre i un sofà fet a mida amb tapisseria apta i resistent per a exteriors, dissenyada per aguantar les inclemències del temps sense sacrificar el confort.  

En resum, la terrassa es presenta com un espai dual combina els plats forts de l’interior i l’exterior. Quan entres dins d’aquest volum, l’usuari té la sensació d’estar fora de l’habitatge, tot i que realment està dins.

En el seu conjunt, doncs, en aquest projecte hem aconseguit equilibrar i posar de la mà estètica i funcionalitat, creant una llar moderna i acollidora que satisfà les necessitats quotidianes de tots els membres de la família.

Si estàs buscant transformar el teu espai amb un disseny que equilibri estètica i funcionalitat, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per rebre assessorament personalitzat. 

Segueix-nos a les nostres xarxes socials i consulta el nostre blog per més idees i inspiració!

Plànol de distribució

Com era abans?

Projectes relacionats

Posts relacionats

To top