Porta corredissa i vitrina: un comodí discret per reconfigurar la teva llar

Quin sentit té una porta corredissa i vitrina? En el moment de projectar l’arquitectura i interiorisme d’un habitatge, en Coblonal Interiorisme sempre intentem començar des preguntes que ens facin sortir dels esquemes previs, per trobar més funcionalitats, per anar més enllà i trobar l’òptim distributiu que conjugui les possibilitats físiques de l’habitatge, del pressupost previst i les necessitats del client. El resultat ha de ser un espai vital i orgànic la forma s’adapta i evoluciona amb les pràctiques de les persones que l’habiten.

Un interruptor arquitectònic per integrar o dividir espais

En aquest sentit, per a cada projecte és vital el temps dedicat a pensar, a preguntar-nos i trobar noves solucions Com? intentant mirar la funció i l’estètica des d’una altra perspectiva.
La nostra experiència ens ha proporcionat certes fórmules flexibles que utilitzem en el moment d’imaginar aquests projectes i la millor manera de construir-los. Una d’aquestes fórmules es basa en trobar un interruptor dinàmic, que modifiqui l’espai de manera orgànica. En aquesta ocasió parlem de la porta corredissa … un element del que ens confessem devots en el nostre estudi d’arquitectura i interiorisme a Barcelona.
Vols conèixer com pot ajudar a reconfigurar l’espai un porta corredissa ?, ¿I quin valor afegit pot aportar a la teva llar? En el post d’avui t’expliquem, basant- nostra experiència , la versatilitat de les portes corredisses per transformar l’espai disponible adaptant-lo a les dinàmiques vitals.

Portes Corredisses: quan la forma canvia amb l’ús

Les persones no som les mateixes al llarg del dia, així com les activitats que fem evolucionen d’un moment a l’altre.
Llavors ¿per què els espais no evolucionen amb nosaltres? És una de les claus que ens va ajudar a integrar aquest element en els projectes, el qual, com un interruptor desencadena nous estats en la fluïdesa funcional i estètica d’un habitatge. Estats que s’aconsegueixen amb el simple fet de tancar o obrir la porta. Una porta que construïm a mida amb el mobiliari i per això queda totalment integrada en els dos estats. Avui ens centrem en un tipus de porta corredissa que funciona com a transició perfecta entre la cuina i el saló menjador: la porta corredissa i vitrina.

Les portes corredisses, lluny de ser tan sols un element contenidor i tancador, esdevenen, segons el seu disseny i elecció, en un element que pot modificar i harmonitzar l’aspecte de l’estada, així com la seva funcionalitat.

La simbiosi de la porta corredissa i vitrina tancada

Tal com et comentàvem, gràcies a la creació a mida de la porta corredissa sobre la base del entorn, un cop es tanca, queda totalment integrada dins el mobiliari a mida, el que permet crear espais més íntims gràcies a aquesta opció divisòria de les portes corredisses.
Des del punt de vista divisori, més si són de dimensions importants, ofereixen la possibilitat de dividir un espai o mantenir-lo obert amb un impacte visual mínim. La possibilitat d’obrir totalment l’espai global sense portes per al mig i fer-les aparèixer si convé dividir i tancar espais interiors resultants.
Com a exemple, en el projecte d’Interiorisme i execució d’obra Integral en un habitatge unifamiliar, aquesta porta de metall i vidre foto inferior- ofereix un antònim i un complementari al menjador i la cuina. D’una banda, el seu estil es complementa i contrasta amb l’habitatge, però gràcies al vidre retorna una panoràmica seductora en els dos sentits, a més de fer els espais més lluminosos. En el moment que es tanca, s’integra amb l’armari del saló com una vitrina expositora.

En el nostre estudi, ens encanta dissenyar i produir portes que s’integrin com a part indissociable en el mobiliari dissenyat. Busquem tiradors especials que permetin enrasar al màxim, sent gairebé imperceptibles quan estan tancades.

Un expositor inesperat amb la porta oberta

Quant a l’enfocament integrador, gràcies a la gran quantitat d’opcions disponibles, les portes poden desaparèixer i integrar-se en el mobiliari com a part indissociable. Una opció que ens agrada especialment en Coblonal Interiorisme .
Així, en el projecte que et mostrem a continuació, la porta desapareix i s’integra amb el moble expositor, el que permet reconfigurar l’habitatge i mostrar espais que abans no hi eren. La cuina s’obre al menjador i al saló per adaptar diferents situacions vitals i millorar la comunicabilitat.
.
Un cop més, l’element sorpresa es torna harmònic per presentar noves possibilitats d’ús i estètiques.

On es pot treure més partit les portes corredisses?

Com veuràs, les portes presenten una gran quantitat d’usos que s’adapten a les teves necessitats estètiques i vitals.
En aquest sentit, en Coblonal Interiorisme creiem que la porta corredissa es pot adaptar a qualsevol espai que necessiti una solució redistributiva que s’integri amb l’habitatge.
Així, la porta corredissa es pot emprar en qualsevol estada comú o en racons connectors que adquireixen una nova dimensió gràcies a la concepció dels espais oberts.
Esperem que la nostra experiència i reflexions sobre la porta corredissa t’ajudi a decantar-te per un dels millors comodins a l’hora de personalitzar els teus espais, que sempre es tradueix en harmonia vital.

Posts relacionats

To top