Complements per donar vida a una sala d’estar

En Coblonal Interiorisme considerem que l’ús de complements, la personalització i l’atenció en els detalls són fonamentals per donar vida a una sala d’estar.
En aquest sentit, com arquitectes i interioristes, ens agrada concebre els nostres dissenys com un tot, on tots els elements juguen un paper conjunt. Tots els elements han de harmonitzar en conjunt. Res està a l’atzar. D’aquesta manera, encara que parlem de complements, no són accessoris, formen part del tot.
Com plantegem la selecció? Ens basem en el gust, estil i personalitat dels que habiten la casa, com pautes d’inspiració per arrodonir la decoració amb accessoris únics. La selecció no es realitza quan tota la resta està fet, sinó que va apareixent al mateix temps que es defineix l’estil i els acabats de l’habitatge.
Com veuràs, els accessoris per al saló són un món extens, i la seva definició un dels moments més divertits en tot projecte. És l’oportunitat per reafirmar el caràcter i estil d’una reforma.
Per tot això, en el post d’avui et portem un repertori d’idees basades en els nostres projectes d’arquitectura i interiorisme , esperant que trobis la inspiració que necessites per donar un alè de vida -la teva propia vida- a la teva sala d’estar… Comencem?

Accessoris a la sala: la cirereta del pastís

Els accessoris poden seguir les pautes de materials, cromàtiques i de textures que els acabats del paviment, parets i portes; o bé, poden buscar el contrast en tots o algun d’aquests paràmetres. Dependrà de nosaltres si volem buscar la singularitat en el contrast o en la solidesa del conjunt, depenent de l’ànima que es vulgui imprimir a la sala d’estar.

Llums i Iluminació

Un primer exemple molt clar són les llums penjants o les llums de taula que a més de complir la seva funció il·luminant l’espai, participen com a elements decoratius que imprimeixen un caràcter específic al conjunt. Il·luminar correctament , implica llum, però també bellesa, forma i color en conjunció amb l’espai i el que va a succeir en ell.
La llum , bé sigui natural, reflectida o artificial té una projecció a la sala que pot servir per a diferents propòsits, ja sigui distribuir, zonificar o decorar.
En aquest sentit, la llum es pot presentar en la seva manera més natural, amb espelmes o una xemeneia. En forma de foseado Up! Un detall que aconsegueix un efecte ambiental únic. O a través de punts de llum estratègicament situats que es tradueixen en llums amb molta personalitat. Els miralls, en aquest sentit, també són un aliat per a la sala d’estar pel que fa a difusió de la llum. Situats davant de la major font de llum natural aconsegueixen amplificar la sensació de l’espai i la il·luminació general.
 

 

Un paper pintat inesperat

A vegades, tan sols vestir una paret o un volum amb un paper pintat original serveix per modificar l’estada i afegir complexitat i caràcter al conjunt. Un mapa? Un paper d’estil vintage en una casa industrial? ¿Colors estridents o figures fractals? Encara que tinguem d’invertir un dia fullejant models, el seu impacte val la pena.
 

 

Elements que focalitzin l’atenció i singularitzin els espais

Introduir algun element que destaqui, que marqui un contrapunt amb la resta, és una manera de focalitzar l’atenció i al mateix temps donar identitat a l’espai. Singularitzar d’aquesta manera els espais és un recurs molt interessant per als hotels. Es tracta de recordar un espai per algun element present. Per exemple, el saló de les calaveres. Sens dubte també el podem fer servir en l’àmbit residencial i fer de l’ús del color l’eix principal en la definició de l’estil. Arquitectura i Interiorisme
 

 

Detalls imprescindibles

Tenir en compte els detalls és una de les nostres màximes per a tots els nostres projectes. Els detalls marquen la diferència i requereixen d’una atenció i proximitat. El teixit, la textura, les aigües de la pedra natural, uns gerros al lloc indicat, una peça d’art especialment escollida per a un determinat racó. Dedicar temps i afecte a definir aquests aspectes, fa l’espai resultant tingui alguna cosa per explicar, tingui una personalitat pròpia.
 

 

Peces d’art

En un sentit similar, les peces d’art combinen alhora la seva evident impacte estètic amb la profunditat de la seva història, de la tècnica i materials usats, així com del propi missatge de l’obra.
 

 
En definitiva, a l’hora d’afegir accessoris, no hi ha un conjunt de normes a seguir, sinó un conjunt d’aspectes a tenir en compte que l’experiència i un ampli coneixement dels recursos, marques i productes al mercat tradueixen en una certa sensibilitat per aportar el just. En qualsevol cas, resulta molt important basar-se en la personalitat dels habitants perquè la personalitat resultant de l’espai estigui d’acord.

Posts relacionats

To top